Voor Gastouders

 

Als ouders door werk of studie de opvang van hun kinderen uit

handen moeten geven, willen zij er zeker van zijn dat hun kind in

goede handen is. Gastouderbureau VIP is altijd op zoek naar

nieuwe gastouders. Ontdek hier of het gastouderschap iets voor

u is en welke eisen worden gesteld aan gastouders.

 

Waarom alle ouders zouden moeten kiezen voor gastouderschap
Uit een recente studie van de Universiteit van Leiden blijkt dat kinderen

die gebruik maken van gastouderopvang een hogere mate van wel-

bevinden ervaren dan kinderen die naar een kinderdagverblijf gaan.

Dit betekent dat zij zich veiliger en meer ontspannen voelen en meer genieten van de activiteiten waarmee zij bezig zijn. Kinderen in de gastouderopvang voelen zich beter omdat de sensitiviteit van de gastouders hoger is, de geluidsniveaus in de gastouderopvang lager zijn en de groepsgrootte kleiner is dan in het kinderdagverblijf.

 

De voordelen van het gastouderschap
Als gastouder vangt u één tot zes kinderen op in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Dit kunt u in uw eigen woning doen of bij de vraagouder thuis. Als gastouder verricht u leuk, afwisselend, maar ook zeer verantwoordelijk werk. Het werk als gastouders valt goed te combineren met de zorg voor uw eigen gezin, ander werk en uw hobby’s. In overleg met de vraagouders, kunt u uw eigen werktijden bepalen. U krijgt een goede vergoeding voor uw opvangwerkzaamheden. Hoe meer kinderen u tegelijkertijd opvangt, hoe hoger uw uurloon zal zijn.

 

Veelzijdig en verantwoordelijk werk!
De zorg voor kleine kinderen vraagt soms veel energie, ze hebben constant aandacht nodig en kunnen uw lichamelijke gesteldheid flink op de proef stellen. Het is daarom van belang dat u als gastouder een goede gezondheid hebt. Kinderen zijn continu in ontwikkeling en voortdurend bezig nieuwe dingen te leren en hun grenzen te verleggen. Het is de taak van de gastouder om dit proces te bewaken en het kind hierin te stimuleren en ondersteunen. Een goede gastouder moet daarom over bepaalde vaardigheden en eigenschappen beschikken en onze pedagogische visie (zie pedagogisch beleidsplan) naleven.

© 2015 by Gastouderbureau VIP  Proudly created by Bo Stassen

Volg ons op facebook
  • Facebook Black Round
Belangrijke documenten