Gastouderopvang, iets voor u?

Als persoonlijk contact en een huiselijke sfeer belangrijke voorwaarden van opvang zijn voor u als ouder, dan is gastouderopvang wellicht een goede keuze.

 

Uit een recente studie van de Universiteit van Leiden blijkt dat kinderen die gebruik maken van gastouderopvang een hogere mate van welbevinden ervaren dan kinderen die naar een kinderdagverblijf gaan. Dit betekent dat zij zich veiliger en meer ontspannen voelen en meer genieten van de activiteiten waarmee zij bezig zijn. Kinderen in de gastouderopvang voelen zich beter omdat de sensitiviteit van de gastouders hoger is, de geluidsniveaus in de gastouderopvang lager zijn en de groepsgrootte kleiner is dan in het kinderdagverblijf.

En dat is natuurlijk niet gek, gastouderopvang is kleinschalig en vindt plaats bij de gastouder thuis of in uw eigen huis, een vertrouwde omgeving. Doordat uw kind gewend raakt met één en hetzelfde gezicht zal er al snel een band ontstaan tussen uw kind en de gastouder. Doordat een gastouder maximaal 6 kinderen tegelijk mag opvangen zal uw kind genoeg persoonlijke aandacht krijgen en kan de gastouder goed inspelen op de behoeften van ieder opvangkind.
Gastouderopvang is flexibel, u maakt zelf afspraken met uw gastouder over breng- en 

haaltijden, dagindeling e.d. Heeft u opvang nodig buiten ‘kantooruren’? Ook hierin zijn de meeste gastouders heel flexibel. Een ander belangrijk voordeel van Gastouderopvang is dat u geen dagdelen hoeft af te nemen maar gewoon betaald per uur.

Wat is belangrijk voor u?
Alvorens u een afspraak met ons maakt is het goed om al eens na te denken over uw wensen ten opzichte van Gastouderopvang. Weet u al op welke dagen en tijden u opvang nodig zult hebben? Wilt u opvang bij een gastouder thuis of liever in uw eigen huis? Vindt u het belangrijk dat uw kind kan spelen met andere kinderen? Heeft u speciale wensen ten opzichte van Gastouderopvang? Met antwoorden op bovenstaande vragen kunnen wij gerichter opzoek naar de juiste gastouder voor uw kind.

 

Gastouder vinden
Zodra u weet waar u naar op zoek bent, kunt u zich inschrijven bij Gastouderbureau VIP. Inschrijven is geheel gratis en zonder verdere verplichtingen. Wij helpen u graag met het vinden van een geschikte gastouder. Het kan ook zijn dat u zelf al een gastouder heeft gevonden (bijvoorbeeld een oma, tante of kennis), dan kunt u zich samen inschrijven bij Gastouderbureau VIP. Wij controleren of uw gastouder al in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP) staat. Voldoet uw eigen gevonden gastouder (nog) niet aan alle eisen? Dan kijken we graag met u mee naar de mogelijkheden om dit op korte termijn te behalen.

 

Kennismaken en afspraken maken
Zodra wij of u zelf een gastouder heeft gevonden, kunt u gaan kennismaken. Gastouders vinden het leuk wanneer u een kijkje komt nemen, alleen of samen met uw kind. Als u dit doet wanneer er kinderen aanwezig zijn, krijgt u gelijk een goede indruk van de sfeer. Heeft u na afloop een goed gevoel over de kennismaking? Dan zal er een startgesprek worden gepland met het gastouderbureau, de gastouder en u. Daarin worden alle afspraken formeel vastgelegd en worden alle praktische zaken besproken.

 

Kinderopvangtoeslag aanvragen
Wanneer u gebruik maakt van een gastouder via een gastouderbureau, heeft u recht op kinderopvangtoeslag. Via de site van de Belastingdienst kunt u eenvoudig uw toeslag aanvragen. Doet u dit op tijd, want het duurt enkele weken voordat de Belastingdienst de toeslag uitkeert. Het is jammer als u dit bedrag moet voorschieten. Komt u er zelf niet uit? Dan helpen wij u graag met de aanvraag van de kinderopvangtoeslag.

 

Opvang evalueren
Indien de opvang van start is gegaan, zal er na 8 weken een evaluatie plaatsvinden tussen u en Gastouderbureau VIP. Dit gesprek kan zowel persoonlijk als telefonisch plaatsvinden, wij horen graag wat u het prettigst vindt.
Na dit gesprek zal Gastouderbureau VIP eveneens een evaluatiegesprek plannen met de desbetreffende gastouder.

© 2015 by Gastouderbureau VIP  Proudly created by Bo Stassen

Volg ons op facebook
  • Facebook Black Round
Belangrijke documenten